Zwarte – zoete kip (Indonesië)

Receptje van de Mémé & Pépé van Brecht

Ingrediënten (6 personen)

  • 4 rode uien
  • Mais-olie
  • Kipfilet
  • ½ fles Glühwein
  • 1 kaneelstok
  • 1 theelepel geplette zwarte peper
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Stoof de rode ui tot deze glazig is.
  3. Neem ze uit de pan en bak dan in de mais-olie het kippenstoofvlees mooi bruin
  4. Doe de ui er terug bij
  5. Voeg ½ fles Glühwein, 1 tas Indonesische (Chinese) zoete Soja saus, 1 kaneel stok, 1 theelepel geplette Zwarte peper ( 10 x draaien met kleine molen) en 2 kruidnagels toe
  6. Laat 1 uur pruttelen (of tot de kip uit elkaar begint te vallen) en indien te dun met bruine sausbinder wat aandikken
  7. Neem de kruidnagels er terug uit.