Zwarte – zoete kip (Indonesië)
Receptje van de Mémé & Pépé van Brecht
Ingrediënten (6 personen)
- 4 rode uien
- Mais-olie
- Kipfilet
- ½ fles Glühwein
- 1 kaneelstok
- 1 theelepel geplette zwarte peper
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Stoof de rode ui tot deze glazig is.
- Neem ze uit de pan en bak dan in de mais-olie het kippenstoofvlees mooi bruin
- Doe de ui er terug bij
- Voeg ½ fles Glühwein, 1 tas Indonesische (Chinese) zoete Soja saus, 1 kaneel stok, 1 theelepel geplette Zwarte peper ( 10 x draaien met kleine molen) en 2 kruidnagels toe
- Laat 1 uur pruttelen (of tot de kip uit elkaar begint te vallen) en indien te dun met bruine sausbinder wat aandikken
- Neem de kruidnagels er terug uit.