Zoete aardappel met Mexicaanse twist

Ingrediënten (2 personen):

  • 500g zoete aardappel
  • 400g Zwarte bonen in blik
  • 100g Mais in blik
  • 2 avocado’s/ 1 grote
  • Rode ui
  • Rode peper/ of veel cayennepeper
  • Knoflook
  • Verse koriander
  • Limoen
  • 2 Tomaten
  • 50g geraspte kaas
  • 50g Zure room
  • Salade Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Schil en snijd de zoete aardappel in partjes/ frietjes
  3. Zet deze met olijfolie en de kruiden 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege om
  4. Giet de zwarte bonen af en verdeel deze de laatste 5 minuten over de zoete aardappel
  5. Giet de mais af
  6. Maak guacamole met de avocado’s, de helft van de rode ui, de peper, knoflook en de koriander en kruid deze en voeg limoensap toe
  7. Snijd de tomaat in stukjes en voeg hier een beetje koriander aan toe, olijfolie en witte wijnazijn, peper en zout
  8. Doe de mais en kaas bij de zoete aardappel en zet dit nog 3-5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  9. Doe alles samen op een bord en voeg zure room toe.