Zalm en spinazie lasagne

Ingrediënten (4 personen)

  • Geraspte kaas
  • gedroogde lasagnevellen
  • 100 ml visfond
  • 500g zalm
  • 4 tomaten
  • 500g diepvries spinazie
  • 1 sjalot
  • 500g mascarpone
  • Cayennepeper

Bereiding

  1. Hak de sjalotten fijn en bak ze in olijfolie.
  2. Voeg de spinazie toe en bak deze mee.
  3. Meng de mascarpone erdoor, blus af met visfond en roer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en een vleugje cayennepeper.
  4. Snijd de tomatenblokjes klein.
  5. Verwarm de oven voor op 200° C en vet een grote ovenschaal of twee kleinere in met boter.
  6. Begin met een dun laagje spinaziesaus op de bodem, gevolgd door lasagnevellen. Maak dan afwisselende lagen van:
    • Spinaziesaus
    • Plakjes rauwe zalm
    • Tomatenblokjes
    • Lasagnevellen
  7. Herhaal dit en eindig met een laag spinaziesaus en enkele tomatenblokjes.
  8. Bestrooi met geraspte kaas en bak de lasagne gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven op 200° C.