Zalm en spinazie lasagne
Ingrediënten (4 personen)
- Geraspte kaas
- gedroogde lasagnevellen
- 100 ml visfond
- 500g zalm
- 4 tomaten
- 500g diepvries spinazie
- 1 sjalot
- 500g mascarpone
- Cayennepeper
Bereiding
- Hak de sjalotten fijn en bak ze in olijfolie.
- Voeg de spinazie toe en bak deze mee.
- Meng de mascarpone erdoor, blus af met visfond en roer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en een vleugje cayennepeper.
- Snijd de tomatenblokjes klein.
- Verwarm de oven voor op 200° C en vet een grote ovenschaal of twee kleinere in met boter.
- Begin met een dun laagje spinaziesaus op de bodem, gevolgd door lasagnevellen. Maak dan afwisselende lagen van:
- Spinaziesaus
- Plakjes rauwe zalm
- Tomatenblokjes
- Lasagnevellen
- Herhaal dit en eindig met een laag spinaziesaus en enkele tomatenblokjes.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak de lasagne gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven op 200° C.