Vegetarische nasi goreng met ei

Super simpel, maar super lekker! Kies voor de rijst eentje met lange korrel zodat deze goed mee kan bakken. Ik gebruik het liefst zilvervliesrijst of basmati rijst.

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 300g rijst
  • 4 eieren
  • Vegetarische kipstukjes
  • 100g diepvries erwtjes
  • 3 wortelen
  • 2 preistengels
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Sojasaus
  • Ketjap manis
  • Zoetzure saus
  • Snuifje cayennepeper
  • Verse koriander

Bereiding:

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de wortelen in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en hak de teentjes knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een braad- of wokpan. Stoof de wortelen, prei en knoflook aan.
  4. Doe alles naar 1 kant en bak de eieren aan de andere kant. Roer deze geleidelijk door de groenten heen.
  5. Roer de erwtjes erdoor en kruid met cayennepeper.
  6. Voeg na enkele minuten ook de rijst toe.
  7. Breng de rijst op smaak met sojasaus en zoetzure saus. Voeg meer sauzen toe naar eigen smaak.
  8. Werk af met fijngehakte lente-uitjes en enkele blaadies verse koriander.

Je kan ook vegetarische kipstukjes toevoegen. Marineer deze dan op voorhand met een beetje sojasaus.