Tortellini ovenschotel met paprika

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 gr tortellini
  • 400 gr kippengehakt
  • 2 paprika‘s
  • 1 bol mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400g tomatenblokjes
  • 250 g mascarpone
  • Oregano
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Snuifje zout en peper

Bereiding:

  1. Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Fruit de ui in een pan.
  4. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
  5. Snijd de paprika in blokjes en bak ze mee met het gehakt.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng geheel aan de kook.
  7. Voeg de mascarpone toe, laat enkele minuutjes zachtjes koken.
  8. Voeg basilicum toe en breng op smaak met zout, peper, oregano, cayennepeper en paprikapoeder.
  9. Snijd ondertussen de mozzarella.
  10. Voeg de pasta toe aan de saus.
  11. Meng alles door elkaar.
  12. Schep dit in een ovenschaal of als je pan in de oven mag kan je het geheel ook in de pan laten.
  13. Verdeel de stukjes mozarella over de ovenschaal.
  14. Zet de ovenschaal zo een 15 minuten in de oven tot de mozzarella gemolten is.