Kip Tikka masala

Ingrediƫnten (4 personen):

Voor de Tikka masala:

  • 800g kipfilet
  • 500g Skyr
  • 1 pot gegrilde paprika’s (400g uitgelekt)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 15g gember
  • Garam masala
  • Cayennepeper
  • Kaneelpoeder
  • 1 chilipeper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 dl kokosmelk

Voor de kokosrijst:

  • 300g rijst
  • 1 dl kokosmelk
  • Kaneelpoeder
  • 2 tl honing

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in stukken. Maak een marinade van een deel van de skyr en een beetje olijfolie. Kruid met garam masala, cayennepeper, kaneelpoeder, peper en zout. Pers de knoflook en voeg deze toe. Marineer de kipstukjes en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  2. Bak de kipfilet in een pan met boter.
  3. Bereid de rijst volgens de verpakking. Meng de laatste minuut de kokosmelk door de rijst heen en breng op smaak met kaneel en honing.
  4. Snijd de ui en tomaat in grove stukken en stoof aan in een grote pot met olijfolie.
  5. Snijd de gember en chilipeper fijn en voeg deze toe.
  6. Breng alles op smaak met garam massala, cayennepeper, kaneel, zout en peper.
  7. Blus na enkele minuten met de tomatenpassata en voeg de paprika’s uit pot toe.
  8. Roer de rest van de skyr erdoor en laat even sudderen.
  9. Mix met staafmixer tot een gladde saus.
  10. Voeg de gebakken kip toe aan de saus.
  11. Roer ten slotte de kokosmelk erdoor.

Smakelijk!