Spaghetti Carbonara
Ingrediƫnten (4 personen):
- 500g spaghetti
- 250g gerookte spekblokjes
- 5 eieren
- 200g geraspte parmezaanse kaas
- Sjalot
- Knoflook
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de sjalot in stukjes en pers de knoflook klein
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe ondertussen een beetje boter in een pan
- Fruit het sjalotje met de look
- Na een paar minuutjes voeg je de spekjes toe
- Breek ondertussen de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Voeg de geraspte parmezaan toe, en roer goed met de eieren.
- Haal alles van het vuur. (!!!! Belangrijk dat alles van het vuur is, anders gaat het ei bakken)
- Meng nu de pasta, met de ui, de spek, en het eiermengsel. Kruid met peper en roer goed.