Spaghetti Carbonara

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 500g spaghetti
  • 250g gerookte spekblokjes
  • 5 eieren
  • 200g geraspte parmezaanse kaas
  • Sjalot
  • Knoflook
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de sjalot in stukjes en pers de knoflook klein
  2. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe ondertussen een beetje boter in een pan
  4. Fruit het sjalotje met de look
  5. Na een paar minuutjes voeg je de spekjes toe
  6. Breek ondertussen de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Voeg de geraspte parmezaan toe, en roer goed met de eieren.
  7. Haal alles van het vuur. (!!!! Belangrijk dat alles van het vuur is, anders gaat het ei bakken)
  8. Meng nu de pasta, met de ui, de spek, en het eiermengsel. Kruid met peper en roer goed.