Spaghetti alle vongole
Ingrediƫnten (4 personen):
- 500g spaghetti of tagliatelle
- 1 kg venusschelpen
- 500g kerstomaatjes
- 1 sjalot
- 1 chilipeper
- 4 teentjes knoflook
- Heeel veel verse peterselie
- scheut witte wijn
Bereiding:
- Kook de pasta volgens verpakking. Bewaar wat kookvocht voor de saus.
- Spoel de vongoleschelpen grondig af en laat ze goed uitlekken.
- Halveer de kerstomaatjes en hak de peterselie fijn. Zet ze even apart.
- Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook fijn en fruit ze aan in genoeg olijfolie.
- Voeg de venusschelpen en de kerstomaatjes toe zodra de sjalot glazig wordt.
- De schelpen zullen opengaan. Roer af en toe zodat ze allemaal open gaan.
- Zodra alle schelpen open zijn blus je het geheel met witte wijn.
- Strooi de peterselie over de venusschelpen. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen op een laag vuur.
- Meng ten slotte de pasta met de venusschelpen. Voeg een scheutje van het bewaarde kookvocht toe voor een mooi geheel. Breng naar eigen voorkeur op smaak met peper en zout.
- Smakelijk!