Spaghetti alle vongole

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 500g spaghetti of tagliatelle
  • 1 kg venusschelpen
  • 500g kerstomaatjes
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 4 teentjes knoflook
  • Heeel veel verse peterselie
  • scheut witte wijn

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens verpakking. Bewaar wat kookvocht voor de saus.
  2. Spoel de vongoleschelpen grondig af en laat ze goed uitlekken.
  3. Halveer de kerstomaatjes en hak de peterselie fijn. Zet ze even apart.
  4. Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook fijn en fruit ze aan in genoeg olijfolie.
  5. Voeg de venusschelpen en de kerstomaatjes toe zodra de sjalot glazig wordt.
  6. De schelpen zullen opengaan. Roer af en toe zodat ze allemaal open gaan.
  7. Zodra alle schelpen open zijn blus je het geheel met witte wijn.
  8. Strooi de peterselie over de venusschelpen. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen op een laag vuur.
  9. Meng ten slotte de pasta met de venusschelpen. Voeg een scheutje van het bewaarde kookvocht toe voor een mooi geheel. Breng naar eigen voorkeur op smaak met peper en zout.
  10. Smakelijk!