Ratatouille Orzo met geroosterde paprika

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 200g kerstomaatjes
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 1 pot geroosterde paprika (400g uitgelekt)
  • Half potje rode pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 300g orzo
  • Blokje bouillon naar smaak
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper
  • Cayennepeper
  • Keuze om kip of vegetarische kip toe te voegen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de kip en de groenten in stukjes.
  3. Meng de aubergine- en courgetteblokjes in een grote ovenschaal met olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een blokje bouillon toe aan het kookwater voor extra smaak.
  5. Neem een hakmolen of een kom met staafmixer.
  6. Voeg hierin de pesto, geroosterde paprika, knoflook, een scheutje balsamico azijn en de helft van de zongedroogde tomaten toe. Persoonlijk probeer ik niet te veel van de olie uit de pot toe te voegen. Kruid met peper, zout en cayennepeper en mix het tot een egaal geheel.
  7. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kipfiletblokjes gaar en goudbruin. Voeg de fijngeperste knoflook toe en bak kort mee.
  8. Voeg de geroosterde groenten, kerstomaatjes, zongedroogde tomaten toe aan de pan. Laat nog kort mee stoven.
  9. Voeg de gekookte orzo en de egale saus toe aan de groenten en kip in de pan. Roer alles door elkaar.
  10. Breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper.