Penne met geroosterde pompoen

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 500g penne
  • Spekjes (ook lekker met stukjes kip of burrata)
  • 2 tomaten
  • 400g pompoen (mag ook diepvriespompoen zijn)
  • 2 teentjes knoflook
  • Blik tomatenblokjes
  • Scheutje room
  • 50g parmezaanse kaas
  • Oregano
  • Honing
  • Cayennepeper
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de pompoen in stukken en plaats deze, samen met de tomaatjes, knoflook en een scheutje olijfolie, in een ovenschaal.
  3. Breng op smaak met peper, zout, oregano, cayennepeper en drizzle er wat honing over.
  4. Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
  5. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor de saus.
  6. Bak de spekjes in een pan.
  7. Als de groenten gaar zijn, mix je ze in een blender of met een staafmixer samen met een scheutje room, tomatenpassata en fijngemalen Parmezaanse kaas.
  8. Meng de saus door de gekookte pasta en voeg wat pastawater toe.
  9. Roer de gebakken spekjes door de pasta. Verdeel het geheel over borden en garneer met verse basilicum en indien gewenst extra Parmezaanse kaas.