Penne met geroosterde pompoen
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 500g penne
- Spekjes (ook lekker met stukjes kip of burrata)
- 2 tomaten
- 400g pompoen (mag ook diepvriespompoen zijn)
- 2 teentjes knoflook
- Blik tomatenblokjes
- Scheutje room
- 50g parmezaanse kaas
- Oregano
- Honing
- Cayennepeper
- verse basilicum
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de pompoen in stukken en plaats deze, samen met de tomaatjes, knoflook en een scheutje olijfolie, in een ovenschaal.
- Breng op smaak met peper, zout, oregano, cayennepeper en drizzle er wat honing over.
- Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
- Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor de saus.
- Bak de spekjes in een pan.
- Als de groenten gaar zijn, mix je ze in een blender of met een staafmixer samen met een scheutje room, tomatenpassata en fijngemalen Parmezaanse kaas.
- Meng de saus door de gekookte pasta en voeg wat pastawater toe.
- Roer de gebakken spekjes door de pasta. Verdeel het geheel over borden en garneer met verse basilicum en indien gewenst extra Parmezaanse kaas.