Penne met bloemkool en spekjes
Ingrediënten (4 personen):
- 500g penne
- 250g gerookt spek
- 1 bloemkool
- 50g boter
- 50g bloem
- 1 liter melk
- Citroen
- 100g geraspte kaas
- Eventueel nog karaktervolle kaas
- Nootmuskaat
- Halve bussel platte peterselie
- Mosterd
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
- Stoom de bloemkool of kook deze in een pot met water.
- Maak de bechamelsaus:
- Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de boter en roer met de garde.
- Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een biscuitgeur ruikt. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
- Haal de pot van het vuur en meng de kaas, een klein lepeltje mosterd en een beetje citroensap door de saus.
- Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Bak ondertussen ook de spekjes.
- Voeg alles samen en voeg de peterselie toe.