Pastadeeg

Ingrediënten (5 personen)

  • 400 g 00 bloem, plus iets extra voor het bestuiven (“00” of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.)
  • 4 eieren (elk 53-63 g)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zout

Bereiding

  1. Leg de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt.
  2. Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Voeg wat olijfolie toe. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.
  3. Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. 1. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt.
  4. Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een pastamolen kan je dit deeg ook verwerken tot allerhande andere vormpjes, zoals tagliatelli.