Pad Thai

Ingrediënten (4 personen)

  • 200g glasnoedels
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20g gember
  • ½ chillipeper
  • 1 bussel lente-ui
  • 300g kipfilet of vega kipstukjes
  • 250g sojascheuten (taugé voor de Nederlanders;)
  • 2 eieren
  • 150g pinda’s
  • Limoen
  • Soja saus
  • Zoetzure saus

Bereiding

  1. Kook de glasnoedels volgens de verpakking.
  2. Snijd de groenten en de kip. Marineer de kip met een beetje sojasaus.
  3. Bak de rode ui in een wokpan en voeg de kip toe.
  4. Voeg vervolgens de knoflook, chillipeper en gember toe.
  5. Voeg de noedels en een scheutje water toe.
  6. Duw alle ingrediënten naar één kant van de wok. Bak de eieren en roer ze door de rest heen.
  7. Voeg de sojasheuten toe en laat kort stoven.
  8. Voeg sojasaus en zoetzure saus toe naar smaak.
  9. Werk af met gesnipperde lente-ui van de lente-uien en de pinda’s.