Pad Thai
Ingrediënten (4 personen)
- 200g glasnoedels
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 20g gember
- ½ chillipeper
- 1 bussel lente-ui
- 300g kipfilet of vega kipstukjes
- 250g sojascheuten (taugé voor de Nederlanders;)
- 2 eieren
- 150g pinda’s
- Limoen
- Soja saus
- Zoetzure saus
Bereiding
- Kook de glasnoedels volgens de verpakking.
- Snijd de groenten en de kip. Marineer de kip met een beetje sojasaus.
- Bak de rode ui in een wokpan en voeg de kip toe.
- Voeg vervolgens de knoflook, chillipeper en gember toe.
- Voeg de noedels en een scheutje water toe.
- Duw alle ingrediënten naar één kant van de wok. Bak de eieren en roer ze door de rest heen.
- Voeg de sojasheuten toe en laat kort stoven.
- Voeg sojasaus en zoetzure saus toe naar smaak.
- Werk af met gesnipperde lente-ui van de lente-uien en de pinda’s.