Zalm en spinazie met een aardappelkorstje
Ingrediƫnten (4 personen):
- 500g zalmfilet
- 450g diepvries spinazie
- 800 g aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 citroen
- 30g boter
- 30g bloem
- 400 ml melk
- 4 el dille
- 2 el gesmolten boter
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen, kook ze beetgaar met een beetje gezouten water op het vuur.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in wat boter. Voeg de spinazie en knoflook toe en roerbak verder.
- Maak een witte saus: smelt de boter en roer er de bloem door. Laat droog koken en roer er de melk door, tot het een gladde saus wordt. Breng op smaak met 2 eetlepels dille, citroensap, peper en zout. Voeg de spinazie toe aan de witte saus
- Leg de zalmblokjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de citroenrasp over. Lepel er de saus over.
- Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze er dakpansgewijs op.
- Lepel er de gesmolten boter over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de rest van de dille.