Zalm en spinazie met een aardappelkorstje

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 500g zalmfilet
  • 450g diepvries spinazie
  • 800 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 30g boter
  • 30g bloem
  • 400 ml melk
  • 4 el dille
  • 2 el gesmolten boter
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, kook ze beetgaar met een beetje gezouten water op het vuur.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in wat boter. Voeg de spinazie en knoflook toe en roerbak verder.
  4. Maak een witte saus: smelt de boter en roer er de bloem door. Laat droog koken en roer er de melk door, tot het een gladde saus wordt. Breng op smaak met 2 eetlepels dille, citroensap, peper en zout. Voeg de spinazie toe aan de witte saus
  5. Leg de zalmblokjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de citroenrasp over. Lepel er de saus over.
  6. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze er dakpansgewijs op.
  7. Lepel er de gesmolten boter over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de rest van de dille.