Ovenschotel met Broccolipuree en kip

Ingrediƫnten (4 personen):

Kip met saus

  • 400g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • 1 el Ketjap manis (zoete soja saus)
  • 3 el Zoete chillisaus
  • 70 ml kookroom
  • Handjevol geraspte mozzarela

Puree

  • 800g aardappelen
  • 1 broccoli
  • Klontje boter
  • Melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Voor de puree

  1. Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
  2. Voeg de laatste 15 minuten de broccoli roosjes toe.
  3. Giet alles af wanneer de aardappelen gaar zijn.
  4. Stamp alles tot puree en voeg een klontje boter, wat melk en peper en zout toe.

Voor de saus

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Verhit een pan met olie en bak de kipfilet.
  3. Voeg de ui en knoflook toe
  4. Voeg de kruiden toe en laat alles mooi bakken
  5. Voeg de sauzen toe en laat nog even doorkoken.

Ovenschotel

  1. Doe de puree in een ovenschotel
  2. Giet de kip met saus er overheen
  3. Strooi kaas over de kip.
  4. Laat even in de oven staan tot de kaas gesmolten is.