Oreo Cheesecake
Ingrediënten (6 personen):
- 20 oreo koekjes
- 200g griekse yoghurt
- 100g witte chocolade
- 500g roomkaas
- 3 el boter (kamertemperatuur)
Bereiding:
- Doe de oreo koekjes in een diepvrieszakje met zip-sluiting. Maal ze helemaal fijn met behulp van een deegrol. 1. Meng de verkruimelde koekjes met de boter.
- Neem een springvorm en leg een bakpapiertje op de bodem. Schik er de oreocrumble over en duw goed aan. Zet zo’n 30 min. weg in de koelkast.
- Meng intussen de roomkaas met de Griekse yoghurt. Smelt de witte chocolade en meng die onder het kaasmengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet er het kaasmengsel over. Verkruimel nog een paar oreokoekjes en strooi ze over het kaasmengsel.
- Laat de cheesecake min. 4 uur opstijven in de koelkast.