Oreo Cheesecake

Ingrediënten (6 personen):

  • 20 oreo koekjes
  • 200g griekse yoghurt
  • 100g witte chocolade
  • 500g roomkaas
  • 3 el boter (kamertemperatuur)

Bereiding:

  1. Doe de oreo koekjes in een diepvrieszakje met zip-sluiting. Maal ze helemaal fijn met behulp van een deegrol. 1. Meng de verkruimelde koekjes met de boter.
  2. Neem een springvorm en leg een bakpapiertje op de bodem. Schik er de oreocrumble over en duw goed aan. Zet zo’n 30 min. weg in de koelkast.
  3. Meng intussen de roomkaas met de Griekse yoghurt. Smelt de witte chocolade en meng die onder het kaasmengsel.
  4. Haal de springvorm uit de koelkast en giet er het kaasmengsel over. Verkruimel nog een paar oreokoekjes en strooi ze over het kaasmengsel.
  5. Laat de cheesecake min. 4 uur opstijven in de koelkast.