Linguine scampi tomatenroomsaus
Ingrediënten: (4 personen)
- 500g linguine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgette of 2 rode paprika’s
- scampi’s (of falafel garden gourmet)
- 1 blikje tomatenpuree
- Room
- Basilicum
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- Currypoeder
Bereiding:
- Kook de linguine volgens de verpakking. Hou een kop kookvocht bij.
- Kruid de scampi’s met peper, zous, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder.
- Snijd de groentjes. Fuit de ui in een pan en voeg de knoflook en courgette of paprika toe.
- Voeg de scampi’s toe. Laat ze kort bakken tot ze roze kleuren. Niet te lang want dan worden ze droog.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
- Voeg de room toe en laat even doorkoken. Hak ondertussen de basilicum fijn.
- Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Kruid af met peper en zout en eventueel nog wat andere kruiden.
- Roer 3/4de van de fijngehakte basilicum door de pasta. Serveer de linguine met de scampi’s in tomatenroomsaus en werk af met de rest van de basilicum.