Linguine scampi tomatenroomsaus

Ingrediënten: (4 personen)

  • 500g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgette of 2 rode paprika’s
  • scampi’s (of falafel garden gourmet)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Room
  • Basilicum
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Currypoeder

Bereiding:

  1. Kook de linguine volgens de verpakking. Hou een kop kookvocht bij.
  2. Kruid de scampi’s met peper, zous, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder.
  3. Snijd de groentjes. Fuit de ui in een pan en voeg de knoflook en courgette of paprika toe.
  4. Voeg de scampi’s toe. Laat ze kort bakken tot ze roze kleuren. Niet te lang want dan worden ze droog.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
  6. Voeg de room toe en laat even doorkoken. Hak ondertussen de basilicum fijn.
  7. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Kruid af met peper en zout en eventueel nog wat andere kruiden.
  8. Roer 3/4de van de fijngehakte basilicum door de pasta. Serveer de linguine met de scampi’s in tomatenroomsaus en werk af met de rest van de basilicum.