Lasagne bolognese

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g Gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Wortels
  • 1 Courgette
  • 2 Tomaten
  • 250g Champignons
  • 1 Paprika
  • 1 dl rode wijn
  • 1 blik Tomatenblokjes of passata
  • tomatenpuree
  • 30g Bloem
  • 30g boter
  • 4dl Melk
  • Nootmuskaat
  • 24 Lasagnevellen
  • 200g Parmezaanse of geraspte kaas

Bereiding

  1. Snijd de groenten.
  2. Bak het gehakt en voeg de groenten toe
  3. Blus met rode wijn
  4. Voeg de tomatenpuree toe
  5. Voeg de tomatenblokjes toe
  6. Maak de bechamelsaus:
    • Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de boter en roer met de garde.
    • Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een biscuitgeur ruikt. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
    • Haal de pot van het vuur en meng de kaas door de saus (hou over voor afwerking). Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  7. Verwarm de oven voor op 180°
  8. Vet de ovenschaal in en maak laagjes:
    • dun laagje bolognese saus
    • lasagnevellen
    • bolognese saus
    • bechamelsaus
  9. Eindig met bechamelsaus en kaas eroverheen
  10. Zet de lasagne 30 minuten in de oven.