Gevulde paprika’s

Ingrediënten:

  • 6 paprika’s
  • 500g kippengehakt
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 350g rijst
  • 200g spinazie
  • 4dl tomatenpassata
  • Cayennepeper
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer 4 paprika’s en leg ze omgekeerd in een ovenschaal.
  3. Kruid met wat peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Zet ze 20 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  5. Bak de ui, knoflook en de 2 andere rode paprika’s.
  6. Voeg het kippengehakt toe en kruid met peper, zout, cayennepeper en oregano.
  7. Voeg de spinazie toe.
  8. Blus met de tomatenpassata en voeg wat later de rijst toe.
  9. Vul de paprikas en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.