Geroosterde Zalm met Gegrilde Groenten

Dit gerechtje is ook heel lekker voor bij de bbq als je de zalm weg laat.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 300g parelcouscous
  • 500g zalm
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200g kruidenkaas
  • limoensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Giet af en zet opzij.
  3. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Besprenkel met vers limoensap en olijfolie. Kruid met zout, peper, oregano en paprikapoeder. Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is.
  4. Snijd de courgettes, paprika en tomaat in blokjes. Versnipper de ui en pers de knoflook.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de blokjes courgette en rode paprika toe. Bak de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  7. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en roer goed door.
  8. Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder, zout en peper.
  9. Voeg de kruidenkaas toe en roer goed door tot alles goed gemengd en romig is.
  10. Meng de gekookte parelcouscous door de groenten in de pan.
  11. Verdeel de parelcouscous over de borden en werk af met verse basilicum en een beetje citroensap. Serveer de geroosterde zalm boven op de parelcouscous.