Geroosterde Zalm met Gegrilde Groenten
Dit gerechtje is ook heel lekker voor bij de bbq als je de zalm weg laat.
Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 300g parelcouscous
- 500g zalm
- 1 ui
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- Oregano
- Paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 200g kruidenkaas
- limoensap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Besprenkel met vers limoensap en olijfolie. Kruid met zout, peper, oregano en paprikapoeder. Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is.
- Snijd de courgettes, paprika en tomaat in blokjes. Versnipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes courgette en rode paprika toe. Bak de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en roer goed door.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg de kruidenkaas toe en roer goed door tot alles goed gemengd en romig is.
- Meng de gekookte parelcouscous door de groenten in de pan.
- Verdeel de parelcouscous over de borden en werk af met verse basilicum en een beetje citroensap. Serveer de geroosterde zalm boven op de parelcouscous.