B-Gehaktballetjes met paprika en feta

Dit gerecht is ook lekker met puree in plaats van krieltjes.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 500g kippengehakt
  • 3 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500g kerstomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Feta om af te werken
  • Krieltjes
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Oregano
  • Peper en zout
  • Basilicum

Bereiding:

  1. Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
  2. Meng het kippengehakt in een kom met oregano, basilicum, zout en peper. Vorm hieruit kleine gehaktballetjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.
  4. Halveer ondertussen de krieltjes en zet ze even in de oven met wat olijfolie en zout.
  5. Fruit de ui en knoflook.
  6. Voeg de paprikablokjes toe en bak ze kort mee totdat ze iets zachter worden.
  7. Voeg de kerstomaatjes en tomatenblokjes toe samen met een blokje groentenbouillon. Laat het geheel sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  8. Kruid nog met wat paprikapoeder, cayennepeper, peper en oregano naar smaak.
  9. Serveer met de krieltjes en garneer met verkruimelde feta. Smakelijk!