B-Gehaktballetjes met paprika en feta
Dit gerecht is ook lekker met puree in plaats van krieltjes.
Ingrediënten: (4 personen)
- 500g kippengehakt
- 3 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 500g kerstomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- Feta om af te werken
- Krieltjes
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Oregano
- Peper en zout
- Basilicum
Bereiding:
- Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
- Meng het kippengehakt in een kom met oregano, basilicum, zout en peper. Vorm hieruit kleine gehaktballetjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.
- Halveer ondertussen de krieltjes en zet ze even in de oven met wat olijfolie en zout.
- Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de paprikablokjes toe en bak ze kort mee totdat ze iets zachter worden.
- Voeg de kerstomaatjes en tomatenblokjes toe samen met een blokje groentenbouillon. Laat het geheel sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
- Kruid nog met wat paprikapoeder, cayennepeper, peper en oregano naar smaak.
- Serveer met de krieltjes en garneer met verkruimelde feta. Smakelijk!