Brownies

Ingrediënten

  • 220 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 200 g suiker
  • 6 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 150 g bloem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een cakeblik in (30 cm x 20 cm).
  2. Plaats een pot met water op een matig vuur. Breng het water tegen het kookpunt en plaats vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
  3. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Laat de boter en chocolade zachtjes smelten in de pot.
  4. Neem de mengkom van de keukenmachine, breek de eieren erin en klop op matige snelheid tot een luchtige en schuimige massa.
  5. Voeg suiker toe aan de luchtig geklopte eieren en meng tot een bleek, schuimig mengsel.
  6. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel.
  7. Voeg de bloem geleidelijk toe en voeg een snufje zout toe.
  8. Bak gedurende 23-25 minuten op 170°C. Steek een tandenstoker of satéprikker in het midden; er mogen slechts enkele vochtige kruimels aan blijven kleven.