Brownies
Ingrediënten
- 220 g boter
- 250 g pure chocolade
- 200 g suiker
- 6 eieren
- 1 snuifje zout
- 150 g bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een cakeblik in (30 cm x 20 cm).
- Plaats een pot met water op een matig vuur. Breng het water tegen het kookpunt en plaats vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
- Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Laat de boter en chocolade zachtjes smelten in de pot.
- Neem de mengkom van de keukenmachine, breek de eieren erin en klop op matige snelheid tot een luchtige en schuimige massa.
- Voeg suiker toe aan de luchtig geklopte eieren en meng tot een bleek, schuimig mengsel.
- Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel.
- Voeg de bloem geleidelijk toe en voeg een snufje zout toe.
- Bak gedurende 23-25 minuten op 170°C. Steek een tandenstoker of satéprikker in het midden; er mogen slechts enkele vochtige kruimels aan blijven kleven.