Appel-Rode bessentaart
Ingrediënten
Deeg
- 100 g boter
- 200 g meel
- 1 snuifje zout
- ½ tl vanillesuiker
Topping
- 2/3 appels
- 1,5 el bloem
- 3 eieren
- 170 g suiker
- 600 g rode bessen
- 15 cl verse room
Bereiding
Voorbereiding: Rits de bessen af en meng ze met de suiker, dek af en laat een hele nacht in de koelkast trekken.
Indien je een keukenrobot hebt kan je alle ingrediënten samenvoegen en het tot een deeg laten kneden.
- Met de hand is het makkelijker als je de boter heel kort in de microgolf doet zodat deze zachter is om te kneden. Blijf er wel bij want je wilt niet dat de boter helemaal smelt.
- Voeg de bloem, boter, vanillesuiker en een snuifje zout samen in een kom en begin te kneden. In het begin is het deeg nog wat kruimelig, maar als je lang genoeg blijft kneden krijg je een mooie bol deeg. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog blijft.
- Doe het deeg in een kleine kom met folie overheen en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm en vet deze in met boter. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkoppervlak. Bekleed de taartvorm met het deeg en zet deze apart.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis en de zaden. Snijd de stukken appel in dunne plakjes en leg ze in waaiervorm bovenop het deeg.
- Gebruik de garde om de bloem met de helft van de eieren te mengen, voeg dan de room en de andere helft van de eieren toe, roer goed. Voeg de rode bessen toe, meng en verdeel over de taartbodem.
- Laat 45 minuten bakken in de oven.