Appel-frangipane taart
Ingrediënten
Deeg
- 100 g boter
- 200 g bloem
- 1 snuifje zout
- ½ tl vanillesuiker
Vulling
- 100g boter
- 60g suiker
- 60g amandelpoeder
- 1 druppel amandel aroma
- 90g bloem
- 50 ml melk
- 1 ei
- 4-5 appels
Bereiding
Deeg: Indien je een keukenrobot hebt kan je alle ingrediënten samenvoegen en het tot een deeg laten kneden.
- Met de hand is het makkelijker als je de boter heel kort in de microgolf doet zodat deze zachter is om te kneden. Blijf er wel bij want je wilt niet dat de boter helemaal smelt.
- Voeg de bloem, boter, vanillesuiker en een snuifje zout samen in een kom en begin te kneden. In het begin is het deeg nog wat kruimelig, maar als je lang genoeg blijft kneden krijg je een mooie bol deeg. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog blijft.
- Doe het deeg in een kleine kom met folie overheen en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkoppervlak. Bekleed de taartvorm met het deeg en zet deze apart.
Vulling:
- Gebruik een ruime mengkom of met behulp van een keukenrobot. Plaats de zachte boter en meng deze met een garde. Voeg vervolgens de kristalsuiker toe.
- Breek de eieren en meng ze met de boter en suiker.
- Voeg het amandelpoeder toe en roer stevig met een pannenlikker. Voeg bloemsuiker en bloem toe, spatel deze door het beslag.
- Giet de melk geleidelijk bij het beslag en laat de garde zijn werk doen. Meng alles zorgvuldig.
- Giet de frangipanevulling over de taartvorm.
- Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze als een roos bovenop het deeg.
- Bak het geheel 40-45 minuten op 200°C, of tot de appels een goudbruine kleur hebben bereikt. Serveer de taart warm of koud.