Appel-confituur taart
Dit taartje bestaat uit een zelfgemaakte bodem van kruimeldeeg. Een van mijn favoriete taartjes!
Ingrediënten
Gebak
- 100 g kristalsuiker
- 200 g ongezouten boter
- 370 g bloem
- 1 ei
- 1 snuifje zout
Vulling
- 180 g zwarte bessenconfituur (of andere smaak naar keuze)
- 3/4 appels
- 2 theelepels poedersuiker (versiering)
Bereiding
Indien je een keukenrobot hebt kan je alle ingrediënten samenvoegen en het tot een deeg laten kneden.
- Met de hand is het makkelijker als je de boter heel kort in de microgolf doet zodat deze zachter is om te kneden. Blijf er wel bij want je wilt niet dat de boter helemaal smelt.
- Voeg de bloem, boter, suiker, ei en een snuifje zout samen in een kom en begin te kneden. In het begin is het deeg nog wat kruimelig, maar als je lang genoeg blijft kneden krijg je een mooie bol deeg.
- Doe het deeg in een kleine kom met folie overheen en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukken.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm (Ø 26 cm) in met boter.
- Rol twee derde van het gekoelde deeg uit en bekleed de voorbereide vorm met het deeg.
- Verdeel de confituur over de deegbodem en leg de appelschijfjes erop.
- Rol het resterende deeg uit en snijd ze tot dunne platte reepjes.
- Schik de stroken op de taart zodat er een rasterpatroon ontstaat. Druk elke strook stevig tegen de rand van de taart en snijd het teveel aan deeg weg.
- Plaats de taart in de oven en bak 40 minuten (180°C) of tot het deeg goudkleurig is. Bestuif met poedersuiker voor het opdienen.